Újra grundbirkózó verseny volt Halason (galéria)
Sport

Újra grundbirkózó verseny volt Halason (galéria)

A kilencvenes években nagy népszerűsége volt Kiskunhalason a grundbirkózásnak, amelynek alapjait a legendás Dósa István dolgozta ki, sőt könyvet is írt erről. Kedden délelőtt ismét ez a sportág volt főszerepben, ugyanis a Kiskunhalasi EGYMI Általános Iskola és a Dunavecse részvételével versenyt rendeztek. Eredetileg bővebb volt a nevezők köre, ám a járványhelyzet még az utolsó pillanatokban is közbeszólt. 

Grundbirkózó versenyt rendeztek kedden délelőtt a Dósa István Birkózócsarnokban. A sportág a kilencvenes évek második felében élte reneszánszát, akkor éppen a terem névadójábnak köszönhetően sokáig a halasiak nyerték az országos bajnokságokat. Nem véletlen, hogy Szűcs Csaba alpolgármester is nosztalgiával nézte a gyermekeket, mert egykoron éppen egy ilyen megméretésen kezdte sportolói pályafutását. A megyei versenyen eredetileg több intézmény jelezte részvételét, de a járványhelyzet miatt még az utolsó pillantokban is változott a létszám. 

A Kiskunhalasi EGYMI Általános Iskola mellett a Dunavecse versenyzői mérték össze tudásukat. Sörös Imre, a halasi intézmény igazgatója azt mondta, náluk is fontos szerepet játszik a sport és a grundbirkózással bővült a repertoár. Csapi Antal, a Kiskunhalasi Birkózó Klub elnöke úgy látja, vannak tehetséges gyermekek. Ami a járványhelyzetett illeti: kisebb létszámmal, de folyamatosak az edzések és a versenyeken is részt tudnak venni. A keddi megméretésen szurkolásban, biztatásban nem volt hiány, a résztvevők pedig kellemes fáradtsággal mehettek haza.