Úszósport: Schmél Gerda hétszeres régióbajnok
Sport

Úszósport: Schmél Gerda hétszeres régióbajnok

július 6-án és 7-én Hódmezővásárhelyen rendezték meg a Dél-Alföldi Regionális Delfin Bajnokságot, ahol Novotny Attila és Csontos Kristóf tanítványa 8 rajtjából 6 alkalommal úszta meg egyéni legjobb időeredményét és a tavalyi ötszörös régióbajnoki címét idén hétre emelte. (címképen a halasi 50 méteres úszómedence mellett Novotny Attila edzővel Schmél Gerda érmeivel) 

A Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület 1 versenyzővel utazott a Dél-Alföldi Regionális Delfin Bajnokságra. A 9-10 éves korosztály számára ez volt a 2024-es év fő versenye, ami 2 napon keresztül zajlott Hódmezővásárhelyen 15 egyesület 185 indulója között. 

A formaidőzítés remekül sikerült, ugyanis Novotny Attila és Csontos Kristóf tanítványa, Schmél Gerda 8 rajtjából 6 alkalommal úszta meg egyéni legjobb időeredményét és a tavalyi ötszörös régióbajnoki címét idén hétre emelte! Bajnoki címei mellé Gerda gyűjtött egy bronzérmet 50m gyorson. Az edzők számára nincs megállás, hiszen három egymást követő héten utaznak el korosztályos bajnokságokra, viszont Gerdának kezdődhet a nyári könnyed, szinten tartó edzések időszaka. 

Dobogós és pontszerző helyezések a következőképp alakultak: Schmél Gerda (2014) 7 x régióbajnok – 50m pillangó, 200m hát, 100m gyors, 200m vegyes, 200m gyors, 50m hát, 100m hát, 1 bronz – 50m gyors. Összesítésben 7 régióbajnoki címet és 1 bronzéremet szerzett a kiskunhalasi sportoló.

A felkészülést Kiskunhalas Város Önkormányzata, Merkbau Zrt., Zsana Önkormányzata, Rit-Poly Kft., Horváth Fólia Kft., BS PLASTIC Kft., Premium Product Kft., KB Autoteam Kft., Jenei Trade Kft., Build-Material Kft., Ganzair Kft., valamint a Ladó-Rec Kft. támogatta.

Fotók: Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület