Ütős kezdés a 23. Testvérvárosok Kupáján (galéria)
Sport

Ütős kezdés a 23. Testvérvárosok Kupáján (galéria)

A Halasi Box Club a nehézségek ellenére is már 23. alkalommal rendezte meg a Testvérvárosok Kupája Nemzetközi Ökölvívótornát. A Kertvárosi Általános Iskola sportcsarnokában szombaton kezdődött az ország egyik legrangosabb ilyen jellegű megméretése. Az érdeklődést jól mutatja, hogy 25 egyesület 150 versenyzője nevezett, 110 pedig mérlegelt is. Csak a nyitónapon 45 mérkőzést rendeztek, az amatőrök után este a profik léptek a ringbe.

Több mint két évtizedes múltra tekint vissza a Testvérvárosok Kupája Nemzetközi Ökölvívótorna, amely az egyik legnagyobb múlttal rendelkező megméretés az országban. A Halasi Box Club mellé mindig odaáll néhány kiskunhalasi, a sportágat szerető, lokálpatrióta vállalkozó, így a nehézségek ellenére is meg tudta rendezni a kupát. A két napos verseny helyszíne idén is a Kertvárosi Általános Iskola sportcsarnoka. Szombaton délután rajtolt a rangos sportesemény, amelyre joggal lehetnek büszkék a halasi ökölvívók, valamint a város is. 

Mester Sándor, a házigazda klub elnöke  hírportálunknak elmondta, hogy 25 egyesület, rekordszámú, 150 sportolója nevezett, végül 110-en mérlegeltek is. - Ebből a nagy számból is látszik, hogy mennyi egyeztetést igényel egyáltalán a sorsolás. Nem véletlen a verseny népszerűsége, ugyanis fontos az éles megméretés minden ökölvívó számára, és ez a Testvérvárosok kupáján adott - fogalmazott a sportvezető. Szépen megteltek a lelátók is, nemcsak a hozzátartozók szurkoltak, hanem voltak érdeklődők is. Drukkolásban, biztatásban nem volt hiány. Természetesen eljöttek a halasi ökölvívás múltjának jeles alakjai is, akik joggal lehetnek a mostaniak példaképei. Az egykori kiváló halasi ökölvívó, nem mellesleg képzőművészként is jeleskedő Kozma Anita ezúttal bíróként volt jelen.

Az első napon 39 amatőr, valamint hat profi mérkőzést rendeztek. Ütős volt a kezdés, mert valamennyi mérkőzésen megjelent az ökölvívás minden szépsége, ugyanakkor a nehézsége is. Kemény egyenesek, óriási küzdelmek jellemezték a meccseket, amelyeken a sportszerűség dominált. A Halasi Box Club versenyzői közül Szili Bence, Gál Péter, Kádár József Dániel, valamint Varga Máté meccselt, egyikük sem vallott szégyent, helytálltak a ringben. Az esti profi gálán pedig Váczi Richárdnak szurkolhattak a halasiak. Részletes összefoglalóval még jelentkezünk majd, hiszen ezekben is percekben, vasárnap délelőtt is zajlik a 23. Testvérvárosok Kupája,