Végre táncolhattak, kiváló eredményeket értek el
Sport

Végre táncolhattak, kiváló eredményeket értek el

A járványhelyzet miatt a Magyar Táncsport Szakszövetség az összes áprilisi versenyt törölte, így az összes elmaradt klubközi, kiemelt verseny a májusi és júniusi hónapban kerül megrendezésre. Az első ilyen versenyes hétvégén eredményesen túl van a halasi versenytánc klub, a Studio 2000 TSE, miközben egy mini gálára is készülnek – közölte Juhász Ágnes az egyesület művészeti vezetője.

A Studio 2000 versenyzői is igen izgalmas hétvégéknek néznek elébe, hiszen a sok „versenymegvonás” után, már alig várják táncosaink, hogy parkettre léphessenek – mondta Juhász Ágnes.  A május 8-i hétvége nevezési létszáma azt bizonyította, hogy az ország összes egyesületében pezseg az élet, és ugyanígy érez minden táncsportoló, mint a halasi versenyzők.

Máté Milán és Kovács Karina az 5. helyen

Régóta nem látott népes mezőnyök gyűltek össze a Sundance Kupán (E Hattánc Országos Bajnokság, D Nyolctánc Országos Bajnokság, és klubközi versenyek), melyet az eredeti, bajai helyszín helyett végül Jánoshalmán tudtak megrendezni, több mint 230 páros nevezésével, köztük a kilenc „stúdiós” párossal. 

Oláh Regő és Pitonya Fruzsina a 7. helyen

Veréb Andor és Horváth Fanni most kezdték pályafutásukat, E Hattánc Országos Bajnoksággal ifjúsági korosztályban. Eredményük elismerésre méltó, mert az E ifjúsági Hattánc Országos Bajnokság 5. helyét szerezték meg.

Veréb Andor és Horváth Fanni az OB 5. helyét szerezték meg

Máté Milán és Kovács Karina táncolt a nap folyamán a legtöbbet, összesen tízszer táncolták le versenyprogramjaikat, ami óriási fizikai és mentális igénybevételt jelentett fiatal sportolóinknak. Eredményeik: D ifjúsági Nyolctánc Országos Bajnokságon 5. hely, a D felnőtt latin táncokban 6. hely (címképen) és a D ifjúsági latin kategóriában 8. hely.

Raul Szabolcs és Markó Virág a 2. helyen

Tóth Marcell és Lakatos Viktória két hónap közös munka után, az első versenyükön álltak kitűnően helyt. Eredményeik: D ifjúsági Nyolctánc Országos Bajnokság 7. hely, a D felnőtt latinban 13. hely és a D ifjúsági latin 18. hely.

Reznák Zsolt és Bódor Liliána a 4. helyen

Teremi Roland és Pitonya Liza három kategóriában is parkettre lépett, mindháromszor a döntőbe kerültek, sőt, az országos bajnokságon a bronzérmet érdemelték ki. Eredményeik: D junior I. Nyolctánc Országos Bajnokság 3. hely, D junior I. latin 4. hely, D junior II. latin 4. hely

Teremi Roland és Pitonya Liza az OB 3. helyezett páros, középen Juhász Ágnes

A Klubközi táncversenyek studiós eredményei a következők. Reznák Zsolt és Bódor Liliána (Valcer) első közös versenyükön a  B ifjúsági standard versenyen a negyedik helyen, míg latinból a 9. helyen fejezték be a versenyt. Ábrám Dominik (ZuglóDance) és Dányi Vivien C junior II. latinban a döntő 4. helyén végeztek. Oláh Regő és Pitonya Fruzsina C ifjúsági latinban 7. hely, C felnőtt latinban a döntő 7. helyét szerezték meg.

Papp Gergő és Horváth Liza C felnőtt latinban a döntőről lemaradva a 8. helyet érték el. Raul Szabolcs és Markó Virág (Medalion) a B felnőtt latin népes mezőnyében a döntő második helyét szerezték meg. Gratulálunk mindenkinek – tette hozzá a klub művészeti vezetője Juhász Ágnes.

Teremi Roland és Pitonya Liza a 4. helyen

A pro urbe díjas egyesület vezetője azt is elmondta hírportálunknak, hogy nem marad táncgála nélkül Kiskunhalas. A sok verseny mellett az egyesület táncosai készülnek egy mini gálára is, melyet a helyi táncszerető közönségnek kínálunk majd, sok show-val, nagyszerű táncos produkciókkal. Az előzetes tervek szerint 2021. június 12-én rendezzük meg.  Természetesen ez a járványügyi helyzettől függ, de mindenki reménykedünk, hogy bár a nagyszabású 30 éves jubileumra tervezett gálasorozat még várat magára, de egy kisebb rendezvény keretein belül meg tudjuk mutatni az itt élőknek tudásunkat – zárta nyilatkozatát Juhász Ágnes.

Képek: Studio 2000 TSE