Versennyel indult a szabadtéri atlétikai szezon (galéria)
Sport

Versennyel indult a szabadtéri atlétikai szezon (galéria)

A tavasz egyik biztos jele, hogy egyre több sportesemény zajlik a szabadban. Az atléták is elkezdték,  hagyományosan a mezeifutó diákolimpia területi selejtezőjével indult a szezon. A Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola volt a házigazda, a szervezők nagy örömére valamennyi halasi intézmény képviseltette magát a megméretésen.

Egymás után érkeztek a versenyzők a Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola előtti területre. Szloboda Mihály testnevelő, és a szervezőcsapata várta a jelentkezőket a mezeifutó diákolimpia területi selejtezőjére. Mint megtudtuk, a megméretést korábban szerették volna lebonyolítani, de a mostanság mindenhol jelenlévő vírus írta felül ezt az elképzelést. Ha pár napos csúszással is, de szép létszámmal sikerült megrendezni a versenyt. - Külön öröm, hogy valamennyi általános iskola nevezett a megméretésre. Pont a betegségek miatt csúszott a vármegyei, valamint az országos döntő időpontja is. Az időjárás is ideális - fogalmazott a rajt előtt Szloboda Mihály. 

Napsütésben, de szeles időben zajlottak a futamok. A tét a helyezések megszerzése mellett az volt, hogy az egyéniben az első három célba érkező ott lehet övő szerdán, a kecskeméti vármegyei döntőben. A diákok komolyan vették a versenyt, erről árulkodik majd a mozgóképes beszámoló is 19 órától a híradóban.