Vidámság, tánc: cheerleading indul Halason is
Sport

Vidámság, tánc: cheerleading indul Halason is

A nagy egymásra találások eredményeként mindig remek kezdeményezések születnek. Így van ez a két táncért rajongó nő megismerkedését és összebarátkozását követően is. Mester Szabina és Gebefügi Sára gyermekeik fociedzésén találkoztak egymással, majd találták meg gyorsan a közös hangot. Ennek nyomán, egy Kiskunhalason még újnak számító táncforma oktatása kezdődik majd el a napokban a Közösségek Házában.

Mester Szabina és Gebefügi Sára is rajong a táncért, a mozgásért. Nem véletlen az, hogy amikor találkoztak a fiaik fociedzésén, akkor gyorsan egy hullámhosszra kerültek. Sőt, nem sokkal később már a közös egyesület jövőbeni működéséről, lehetőségeiről beszélgettek. Szabina még Gyomaendrődön alapította meg a Mátrix Fitness SE-t. Nem véletlenül, ugyanis öt éves korától versenyzett, még Kiskunhalason kezdte és az sem véletlen, hogy itt folytatja, miután hazaköltözött. Sára szintén  kisgyermekként jegyezte el magát a tánccal, de a ritmikus gimnasztika, a szertorna és a művészi torna sem állt távol tőle. Viszont a tánc közben érzi magát legjobban. Táncművészeti főiskolát végzett és évek óta gyermekekkel foglalkozik. Az ő kettejük találkozása nyomán indulhat el a közös munka. December 4-től, a Közösségek Házában várják az érdeklődőket. A vidámság, az önfeledt mozgás garantált. Mindkettőjük személyisége garancia erre.

De mi is az a cheerleading? - Hajrázás, szurkolás vagy vezérszurkolás: modern sportág, amely a torna, az akrobatika és a tánc elemeit ötvözi. Ez egy csapattevékenység, amely szorosan kapcsolódik más sportágakhoz, főleg a labdarúgáshoz, kosárlabdához, kézilabdához- mondta érdeklődésünkre Sára. Mint megtudtuk, a legfontosabb az, hogy aki részt vesz a foglalkozásokon, az jól érezze magát. – Célunk a csapatépítés, az, hogy minden iskolának legyen szurkolócsapata, pomponnal, vagy látványos koreográfiákkal. Két korosztály indul egyelőre: 5-10 éves korig, valamint 11-18 éves korig. Fiúkat is várunk. Köszönjük szépen a Szilády RFC-nek, Fodor Tamásnak, Vincze Attilának, hogy támogatják az ötleteinket és lehetőséget adnak, hogy a bajnokságokon és a programokon szurkolhassunk a csapatoknak- nyilatkozta Szabina. Kunfehértón már elindult a tánc, huszonöt fővel. Kiskunhalason december 4-én, 15,30 órától várják az érdeklődőket a Közösségek Házában.