Vidéki lovasok domináltak a szabadidős versenyen (galéria)
Sport

Vidéki lovasok domináltak a szabadidős versenyen (galéria)

Kiskunhalasi Lovasbandérium szervezésében, a Hirling József Lovasparkban rendezték meg szombaton a Horze Szabadidős Lovasverseny III. fordulóját, a döntőt. A megméretésen elsősorban a megyéből érkeztek versenyzők és a halasi szabadidős lovasok is szerencsét próbáltak. Hét versenyszámban 149 startot láthatott a közönség. A nap végén értékes díjazásban részesültek a helyezett lovasok (címképen Horváth Luca Mágussal, a 60-70 cm-es szám győztese).

A Szabadidő Lovasok Sportegyesületének támogatásával, a Horze Lovasáruház és a Szabadidős Szakág együttműködésével háromfordulós kupasorozat került megrendezésre, melynek elbírálása a championátus pontrendszere alapján történt. Az utolsó döntő állomása volt a halasi. Rózsahegyi Róbert, a verseny igazgatója azt nyilatkozta, hogy remek időjárási körülmények várták a lovasokat és a közel 150-es startszám azt bizonyítja, hogy szívesen jönnek a halasi lovas központba versenyezni a fiatal szakág kedvelői.

A versenyigazgató kiemelte, hogy elégedett a kiskunhalasi lovasok teljesítményével, bár ez a dobogós helyezések számában nem mutatkozott meg, mert főleg a vidékről érkezett lovasok szerezték meg az érmes helyezéseket. A versenyt a filces pályán rendezték, főleg a hozzátartozókból álló közönség előtt. A főrendező úgy fogalmazott, hogy egy igazi őszi, családias hangulatú eseményt sikerült szervezniük.

Rózsahegyi Róbert versenyigazgató

„Azt gondolom, hogy ez az a szakág, ahol a legkevésbé a helyezések a lényegesek. A halasiak ugyan Rózsahegyi Nórát (Stella) kivéve nem szereztünk érmet (1. lett a vezetgetős számban), de a cél ebben műfajban sokkal inkább az eredményes pálya, amiben a magabiztosság, a versenykörülményekhez való alkalmazkodás, a higgadt lovaglás a fontos.

A 60-70 cm-es díjugrató szám helyezett lovasai az eredményhirdetésen

A versenyzőink az ideális időhöz (az egyik versenykövetelmény, szerk.) képest jól mentek, keveset hibáztak és jobbára dobogó közeli helyeken végeztek. Hasznos tapasztalatszerzés volt ez számukra, amelyben biztató pályákat mentek lovasaink és ez jó a jövőre nézve” – mondta a Kiskunhalasi Lovasbandérium SE elnöke.

Közönség a négyévszakos pálya lelátóján