(►) Világbajnok érkezett a Dósa István Birkózócsarnokba (galéria)
Sport

(►) Világbajnok érkezett a Dósa István Birkózócsarnokba (galéria)

A magyar birkózósport egyetlen női világbajnoka, Sastin Marianna látogatott el Kiskunhalasra. Két gyermekével, és férjével, egykori edzőjével Wöller Ákossal jött a Dósa István Birkózócsarnokba. A halasiakkal már régi ismerősként üdvözölték egymást, a megszokottnál is nagyobb létszámú gyereksereg pedig egy pörgős, változatos edzésen vehetett részt.

Rangos vendéget, a sportág legendáját üdvözölhették a halasi birkózók Sastin Marianna személyében. A magyar birkózósport egyetlen női világbajnoka Csapi Antal elnök meghívását elfogadva érkezett a Dósa István Birkózócsarnokba. Mariannával tartott férje, egykori edzője, Wöller Ákos is. Két gyermeküket is magukkal hozták, az öt esztendős Olivér már bekapcsolódott az éppen akkor zajló foglalkozásba, Áron Máté viszont még inkább édesanyja karjaiban érezte magát jól. - Régóta nagyon jó a kapcsolatunk a Csapi Antiékkal, amikor csak tehetik, ott vannak a birkózóikkal a nyári nemzetközi táborainkban. A mostani látogatásunk célja az, hogy másféle edzésmódszerekkel ismertessük meg a halasiakat. Fontos, hogy lássák, többféle metódus létezik, és ezt a saját bőrükön is érezzék. Szerintem, aki idejár, elkezdte a birkózást, annak már nem kell népszerűsíteni ezt a szép sportágat, nagyon jól tudja, hogy miért is választotta ezt- mondta a világbajnok. 

A kezdő és a haladó csoport is szép létszámmal jelent meg a foglalkozáson, amelyet ezúttal Wöller Ákos tartott. Az edzés játékos, ugyanakkor pörgős volt. A kiváló edző érthetően magyarázott, amikor pedig hibát látott, azonnal javította. - Nagy örömmel fogadtuk a vendégeket, azt gondolom komoly megtiszteltetés, hogy eljöttek hozzánk- fogalmazott Csapi Antal egyesületi elnök.