(►) Világbajnok vendég a birkózóknál
Sport

(►) Világbajnok vendég a birkózóknál

A háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes birkózó, Komáromi Tibor látogatott csütörtökön délután Kiskunhalasra. Először a városvezetéssel tárgyalt egy új sportterem létrehozásáról, majd meglátogatta az éppen szorgalmasan készülő fiatal birkózókat. Mint megtudtuk: az új létesítmény várhatóan a városi sportpályán valósulhat meg.

 
- Nagyon ügyesek a gyerekek. Gratulálok a munkátokhoz! Ezt mondta nem sokkal ezelőtt Komáromi Tibor háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes birkózó a Halasi Birkózó Club edzésére látogatva Csapi Antal elnöknek. A kiváló sportember, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke nem véletlenül érkezett városunkba, mint megtudtuk tőle, konkrét létesítményfejlesztési elképzelésekről beszélt a városvezetéssel.
Komoly lehetőség nyílt most arra, hogy a halasi birkózók is új helyen készülhessenek a versenyekre. Komáromi Tibor biztatónak nevezte azokat a megbeszéléseket, amelyeket a városházán folytatott. Elárulta nekünk, hogy sok jót hallott az itt folyó szakmai munkáról. Erről egyébként személyesen is meggyőződhetett, ugyanis ellátogatott egy edzésre.
 
 
Csapi Antal elnök, vezetőedző büszkén mesélte, hogy 2014-ben 58 érmet szereztek a sportolóik. Közel harmincan edzenek rendszeresen, a református egyház segítségével megvalósult termet már kinőtték. Úgy tűnik, hogy az új létesítményt a városi sportpálya épületének tervezett tetőtér beépítése után alakítanák ki.
A gyerekek büszkén mutatták meg tudásukat a kiváló szakembernek, aki közös fényképre is odaállt a fiatal tehetségek közé. Komáromi Tiborral itt volt Tihanics Tibor, a Kecskemét birkózóinak vezetőedzője is.
Jáger Levente
{facebookpopup}