Virág nagy formában a fedettpályás szezon elején
Sport

Virág nagy formában a fedettpályás szezon elején

Weinhardt Virág tovább folytatja jó szereplését a díjugrató sportban az évszakváltást követően is.  Gyermek Európa-bajnokunk a múlt hétvégén Balatonvilágoson, a SsangYong Mesterek Tornáján versenyzett fedettpályán, egy rendkívül erős mezőnyben. Virág több lóval, több számban is indult és kiváló eredményeket ért el.

Weinhardt Virág, a legrangosabb számban vasárnap, a felnőtt 145 cm-es magasságú pályára kiírt nagydíjban harmadik helyezést ért el Equest Cha-Cha nevű lovával. A jó formát a megelőző napon, szombaton is hozta a kiskunhalasi páros. A felnőtt nagykörben, ami 140 cm-es magasságú akadályok leküzdésével járt, a 26 indulóból a második helyet szerezték meg hibátlan teljesítménnyel. Mindössze kis időkülönbséggel végeztek a győztes Krucsó Szabolcs (Aranykapu Con Lord) mögött az ezüstérmes helyen.

Weinhardt Virág a szeptemberi, Bábolnán rendezett Fiat OB eredményhirdetésén

Weinhardt Virág fiatal koránál fogva (22 esztendős) az U25-ös kategóriában is versenyezhetett Balatonvilágoson. A Kiskunhalasi LTSE lovasa, az U25-ös kiskörben, a 130 cm-es akadálymagasságon rendezett számban, a 7 éves herélt pej, Cortez nyergében mutatta meg kiváló tudását. A páros hibátlanul ment végig a pályán, a legrövidebb idő alatt, ez pedig a győzelmet jelentette számukra.

Szeitz Szilvia és Weinhardt Virág (balról-jobbra)

Weinhardt Virág édesanyja, Szeitz Szilvia, aki egyben segítője és menedzsere azt nyilatkozta kérdésünkre, hogy Virág ugyanúgy versenyzett, ahogy általában. Nem a győzelem, hanem a jó teljesítmény lebegett a szeme előtt. Jól felkészített lovakkal érkezett Balatonvilágosra és higgadt, célratörő versenyzéssel érte el a sikereit. Szilvia asszony azt mondta, hogy ezek jó jelek a fedettpályás szezon elején és bíznak a hasonló folytatásban. A legközelebbi cél, a december 3-a és 5-e között, Budapesten megrendezésre kerülő CSI két csillagos nemzetközi díjugrató versenyen történő helytállás. A további versenyeken való tervezett részvétel még változhat, de Virág elszántan készül és várja a fedettpályás szezon kihívásait – zárta nyilatkozatát Szeitz Szilvia.

Címfotó: dijugratoszakag.hu