Weinhardt Virág országos elismerése
Sport

Weinhardt Virág országos elismerése

Magyarország lovassportjának legnagyobb sikerét hozta 2013. július 19-e, a Spanyolországi Vejerben rendezett Gyermek Díjugrató Európa- bajnokság egyéni és csapat versenyszáma. Egyéniben halasi lovas, Weinhardt Virág, Bognár Jen Cor-ral Európa-bajnok lett, egyben a harmadik helyezést is elért csapat tagja volt. Vasárnap Budapesten Virágot és társait ismerte el a szövetség a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság döntőinek napján.

A Jármy Vince (Kitara), Stieber Sztella (Chanell), Weinhardt Virág (Bognár Jen Cor) és Lehotai Máté (Viador) összeállítású Európa-bajnoki bronzérmes gyermek csapatot, Edzőjükkel, Kövy Andrással együtt köszöntötte a Magyar Lovas Szövetség vezetése. A csapat elismerés mellett Weinhardt Virág különdíjat vett át Lázár Vilmos MLSZ elnöktől.

Más halasi érdekeltségű elismerésre is sor került vasárnap az országos bajnokság felnőtt döntőjének szünetében. Éppen 15 éve, az egyik legnagyobb magyar díjugrató siker született, szintén a Nemzeti Lovardában. Ehhez a sikerhez két halasi lovas, Sós Attila és Fodor Gábor csapattagként jelentősen hozzájárult.

Az 1998-as Nemzetek Díját, az Angliából hazatért Turi József vezetésével, Sós Attila, Hevesi Barnabás és Fodor Gábor a németeket megelőzve, 11 csapatból nyert. Turi József nem élhette meg azt a megemlékező elismerést, a nevében azt Michael Bullman vette át. Az emléktárgyakat a Nemzeti Lovarda zsúfolásig megtelt lelátói előtt adták át.

Kép-szöveg: Kovács Iván