Zsebő Marci: ez fantasztikus versenyzés volt a világdöntőben!
Sport

Zsebő Marci: ez fantasztikus versenyzés volt a világdöntőben!

Zsebő Marcell ismét szenzációs eredményt ért el Portugáliában zajló Rotax Világdöntőben. A Szilády Áron Református Gimnázium diákja egész héten óriási küzdött azért, hogy legyen a fináléban. Ez sikerült is neki, a 72 (!) indulóból a 15. helyet szerezte meg.

Portimao, a Kartodromo Internacional Do Algarve a Rotax Világdöntő fináléjénak. Egész héten át erre a pillanatokra készült a kiskunhalasi Zsebő Marcell, aki ott volt gokartjával a MicroMax kategória mindent eldöntő futamában. A KMS Europe fiatal, tehetséges versenyzője óriásit küzdött az előfutamok, selejtezők során. Legyőzött minden akadályt és versenyezhetett az elit mezőnyben. Marci, ahogy tőle megszokhattuk ismét nagyot ment a Praga volánja mögött és a 16. helyen ért célba. Végül a 15. helyen végzett egy büntetés miatt. Ez fantasztikus eredmény, mert 72-en jutottak ki a világ minden tájáról a döntőre.

- Szenzációs eredmény, főleg annak fényében, hogy az első selejtezőt az utolsó helyen fejeztem be. Innen kellett visszakapaszkodnom mentálisan és a pontrendszerben, ami nem volt egyszerű, de sikerült. Nagyon jó eredmény, köszönöm nektek a rengeteg szurkolást és a mérhetetlen sok bíztató kommentet! Köszönöm a családomnak a támogatást, valamint az egész csapatnak, a KMS Europe-nak, kiváltképp Kálmán Péternek és Darvasi Marcinak az eheti és az egész éves közös munkát! Köszönöm továbbá a HUMDA-nak, hogy lehetőséget adtak és a HUMDA Academy színeiben versenyezhetek! Jövőre innen folytatjuk -írta Zsebő Marcell a közösségi oldalán.

Fotók: Zsebő Marcell facebook oldala