(►) „Az ember véges számú esélyt kap az újrakezdésre”
Sziréna

(►) „Az ember véges számú esélyt kap az újrakezdésre”

Lélekketrec címmel hirdetett előadássorozatot és kiállítást a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság. A projekt célja, hogy pozitív változást hozzanak a társadalomban, és segítséget nyújtsanak az emberkereskedelem és a kábítószerfogyasztás káros hatásainak csökkentésében.

- Az emberkereskedelem témája napjainkban nagyon fontos. Ebbe a témakörbe tartozik a prostitúcióra kényszerítés és a köznapi nyelven szólva, csicskáztatás is. Ezek a bűncselekmények nagy százalékban látenciában vannak. Kiállításunknak az a célja, hogy az ide látogatók megismerjék, mik azok a bűncselekmények, amiket ide sorolunk, és amiket fel lehet könnyen ismerni, amik ellen tenni lehet, amiket jelezniük kell, ha felfedeznek - nyilatkozta Váróczi-Bakos Rita rendőr őrnagy, osztályvezető.

Fülöp Róbert polgármester is köszöntötte a Közösségek Háza nagytermében összegyűlt érdeklődőket, majd Molnár Nándor, a kiskunhalasi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum vezetője osztotta meg gondolatait.

A szervezők úgy látják, a klasszikus értelemben vett tájékoztatók helyett az ilyen jellegű kiállításokkal és performansz bemutatókkal lehet leginkább megszólítani a fiatalokat. Erre az alkalomra szegedi és pesti diákok és felnőttek szereplésével készült egy előadás, mely valós történeteket dolgozott fel, egészen új megközelítésben.

A kiállítás és az előadás május 2-ig, munkanapokon 8 és 13 óra között, óránkénti turnusokban várja az érdeklődőket.