(►) Ivott, vezetett, elaludt a halasi sofőr
Sziréna

(►) Ivott, vezetett, elaludt a halasi sofőr

Nem mindennapi történetet osztott meg a nyilvánossággal a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Egy 49 éves kiskunhalasi férfi autójával cikázott a forgalmi sávok között a városban, erről értesítették a rendőrséget is. A sofőrt egy italdiszkont parkolójában találták meg, a vezetőülésben aludt, mellette egy üveg pezsgő volt. A sztori itt azonban nem ért még véget.

Bejelentés érkezett a rendőrségre január 28-án arról, hogy valaki autóval a forgalmi sávok között cikázva közlekedik Kiskunhalas egyik utcájában. A járőrök a gyanús kocsi nyomába eredtek, és végül egy italdiszkont előtt meg is találtak, ekkor már leparkolva. Ahogy közelebb értek a járműhöz, azt látták, hogy az utastérben egy férfi alszik; mellette pedig ott egy üveg pezsgő is- közölte a police.hu.

Hamarosan arra is fény derült, hogy az autós nem a vezetéstől fáradt el, sokkal inkább az elfogyasztott alkohol mennyisége fejtette ki a hatását addigra, mire leparkolt. Ugyanis a manővert egy üzlet kamerája rögzítette, és abból egyértelműen kiderült, hogy a vezetőülésben mélyen alvó férfi parkolta le a járművet. Az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, így őt mintavételre előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A 49 éves sofőr, akinek a vezetői engedélyét bevonták, elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A történetnek azonban itt még nem volt vége. Két nappal később ismét volán mögé ült a férfi, aki ekkor már vezetői engedély nélkül vett részt a közlekedésben. Ismételten előállították, és gyorsított bírósági eljárás lefolytatása érdekében szabálysértési őrizetbe vették.