2 év 8 hónap börtön az embercsempésznek
Sziréna

2 év 8 hónap börtön az embercsempésznek

Két év 8 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a Kiskunhalasi Járásbíróság azt a szerb embercsempészt, aki augusztus elején bukott le Balotaszálláson. Amikor a határrendészek megállították a járművét, abban kilenc szír férfi ült. A cél Ausztria volt.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye kitér arra, hogy  a szerb embercsempészt egy ismeretlen megbízó vette rá arra, hogy a szerb-magyar határ közeléből illegális bevándorlókat szállítson Ausztriába. Az ismeretlen megbízó 500 eurót ígért a vádlottnak az embercsempészésért. A vádlott augusztus 2-án a megbízásnak megfelelően Szerbiából Magyarországra utazott, majd a megbízójától kapott egy hétszemélyes személygépkocsit a migránsok szállításához. A vádlott a kilenc szír bevándorlót a szerb-magyar határ tompai szakaszán, két helyen vette fel. Ausztria felé indultak, de a Kelebia Határrendészeti Kirendeltség járőrei Balotaszállás külterületén megállították, és elfogták a vádlottat és a migránsokat.

A lebukás miatt a vádlott az ígért pénzt nem kapta meg. A nyomozók a szerb embercsempészt őrizetbe vették, majd a nyomozási bíró letartóztatta. A rendőrök kezdeményezték a vádlott bíróság elé állítását is. A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a napokban bíróság elé állította a vádlottat vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt.A Kiskunhalasi Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és 2 év 8 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint 5 év 4 hónap kiutasításra ítélte. A bíróság a vádlott telefonját is elkobozta. Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Fotók: police.hu