84 éves sértettet rabolt ki az erőszakos, többszörös visszaeső férfi
Sziréna

84 éves sértettet rabolt ki az erőszakos, többszörös visszaeső férfi

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki a háza előtt ellökte a 84 éves sértettet, aki elejtette a táskáját, amit a vádlott felkapott és azzal elfutott. A sajtóközleményt az esettel összefüggésben a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség adta ki. (címfotó: a helyszíni szemle során készített fényképen a rablás helyszíne látható)

A vádirat szerint a helybéli férfi Jánoshalmán, 2024. február 18-án, este észrevette a hazafelé tartó, 84 éves sértettet. A vádlott elhatározta, hogy megszerzi az idős asszony táskáját, ezért követte. Amikor a sértett a háza előtt kivette a táskájából a kulcso, az elkövető erősen meglökte, aki megtántorodott, a földre ejtette a táskáját, amit a férfi felkapott és azzal elfutott. A vádlott a táskából a 3.000 forint készpénz és az 5.000 forint értékű mobiltelefont magához vette, míg a táskát – a benne lévő ingóságokkal együtt – egy beépítetlen területen eldobta. Később a táskát és a benne lévő tárgyak egy részét megtalálták, így a rablással okozott kár részben megtérült.

A kiskunhalasi rendőrök a férfit két nap alatt azonosították, elfogták és őrizetbe vették. A vádlottat rablás miatt korábban már többszörös visszaesőként elítélték, így a jelen ügyben már erőszakos többszörös visszaesőként áll majd bíróság elé. Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit a bűncselekmény felismerésére és elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Forrás: ugyeszseg.hu