A 16 éves sofőr és az ellopott futárautó esete Kiskunhalason
Sziréna

A 16 éves sofőr és az ellopott futárautó esete Kiskunhalason

Egy 21 éves kiskunhalasi férfi lopta el azt az Opelt, amelyet ételfutárként használt egy helyi étterem. Két nappal később találták meg az autót a rendőrök, a volán mögött egy 16 éves jánoshalmi fiatal ült. Az ügyben a halasi rendőrök nyomoznak.

Egy kiskunhalasi étterem tulajdonosa tett feljelentést november 29-én késő este a rendőrségen, és elmondta, hogy az egyik ételkiszállító autóját valaki ellopta a parkolásra használt, nyitott udvarból. A sértett azt sem titkolta a rendőrök előtt, hogy a kocsiban véletlenül benne volt a slusszkulcs és a forgalmi engedély is, ezért a tolvajnak nem volt nehéz dolga. A Opel körözését azonnal elrendelték- olvasható a Bács-Kiskun Rendőr-főkapitányság sajtóközleménylében.

Két nappal később a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság járőrei Jánoshalmán megállítottak egy fehér Opelt, amelyet egy 16 éves helybéli vezetett. Az okmányok ellenőrzésekor kiderült, hogy a fiatalkorú sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel. Ez azonban a kisebbik baj volt, mivel ez volt az étterem udvaráról hiányzó jármű. Az autótolvajért sem kellett messzire menni az egyenruhásoknak: a bűncselekmény elkövetéséért felelős 21 éves kiskunhalasi férfi az utasülésen utazott, amikor lefülelték őket.

Az engedély nélkül vezető sofőrnek szabálysértés miatt kell felelnie,  a 21 éves társát azonban gyanúsítottként hallgatták ki jármű önkényes elvételének bűntette miatt. Ő azt mondta, hogy csupán kocsikázni akart, azért vitte el az Opelt. A történteket a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai vizsgálják, az elkövető jelenleg szabadlábon védekezhet.