Árokba csúszott egy traktor: óriási dugó volt a fehértói úton (galéria)
Sziréna

Árokba csúszott egy traktor: óriási dugó volt a fehértói úton (galéria)

Árokba csúszott egy traktor a Kunfehértóra vezető út 5-ös kilométerszelvényében szerdán délután. A gép egy búzával megrakott pótkocsit vontatott, amelynek a kereke az eső miatt felázott padkán megsüllyedt. Szerencsére az MTZ nem borult fel, a műszaki mentésben a halasi tűzoltók vettek részt, egy Bobcat rakodó és egy másik traktor segítette a munkájukat. A forgalmas úton órási dugó alakult ki, mindkét irányban állt a járműsor. 

Balesethez riasztották a halasi tűzoltókat szerdán délután, nem sokkal fél öt után, Mint megtudtuk, egy traktor vontatott egy búzával megrakott pótkocsit, a Kunfehértóra vezető úton, az ötös kilométerszelvényében árokba csúszott. A vontató egyik hátsó kereke a levegőben volt, a vontatmány alatt viszont megsüllyedt a felázott útpadka. Szerencsére a gép nem borult fel, viszont a műszaki mentése nem volt egyszerű feladat. Teljes útzárat rendeltek el, amely közel egy órán át tartott. 

A tűzoltók útmutatása alapján egy másik traktor és egy Bobcat rakodó húzta ki az árokból a bajba jutott gépet. A művelet óriási odafigyelést igényelt, ugyanis bármikor felborulhatott volna a három kerekén álló MTZ. A profi mentést követően megindulhatott a forgalom a fehértó úton, amelyen addigra már, mindkét irányban óriási járműsor torlódott fel. Rövid időn belül ez a második olyan baleset, amelyben traktor volt a részes. Június 24-én Tajón  hajtott be a vasúti átjáróba egy gép, amikor jött a vonat.