Átesett a tűzkeresztségen az új halasi polgárőr egyesület
Sziréna

Átesett a tűzkeresztségen az új halasi polgárőr egyesület

Túl van az első látványosabb feladatán a nemrégiben megalakult Kiskunhalasi Városőrség és Polgárőr Egyesület. A város közbiztonságáért tenni akaró csapat öt tagja a Bibó István Gimnázium szalagavatójának zavartalan lebonyolításában működött közre. Erről Hurtony Zsolt elnök számolt be a közösségi oldalán. Az egyesület vezetője korábban nyilatkozott a Halasi Tükörnek, amelyben elmondta: továbbra is várnak soraikba önkénteseket.

Sokan várták az új kiskunhalasi polgárőrség megalakulását. Ez meg is történt idén júniusban, azóta már a Cégbíróság be is jegyezte a szervezetet, huszonkilenc taggal kezdte meg működését a csoport. Hurtony Zsolt elnök a közelmúltban a Halasi Tükörnek adott egy hosszabb interjút. Abban elmondta, hogy mind a vármegyei, mind pedig az országos polgárőr szövetség támogatja a halasi egyesületet. Ennek konkrét jelei vannak, ugyanis elektromos kerékpárokat kaptak, ezen felül 9-10 elektromos rollert állítanak majd szolgálatba. Szoros az együttműködés a KSZC Dékáni Árpád Technikumával is. 

Az új szervezet első nyilvános feladatellátása pénteken, a Bibó István Gimnázium szalagavató báljának biztosításában volt. Erről Hurtony Zsolt számolt be a közösségi oldalán. Mint megtudtuk, a tervek szerint a közelgő mindenszentek és halottak napja kapcsán is találkozhatunk majd a csapat tagjaival a temetők környékén. Aki pedig tenni akar a közbiztonságért, csatlakozhat az egyesülethez.