Bántalmazta és bezárta édesanyját, a szomszédját pedig fenyegette a halasi férfi
Sziréna

Bántalmazta és bezárta édesanyját, a szomszédját pedig fenyegette a halasi férfi

Egy 44 éves kiskunhalasi férfit vett őrizetbe a rendőrség, miután bejelentés kaptak arról, hogy folyamatosan terrorizálja szomszédját. Ezen felül még az édesanyját is bántalmazta és nem engedte neki, hogy elhagyja otthonát. A rendőrség az eset kapcsán ismét felhívta arra a figyelmet, hogy csak abban az esetben tudnakintézkedni, ha valaki jelzi a problémát.

Egy kiskunhalasi férfi a gyanú szerint június óta folyamatosan, napi rendszerességgel azzal fenyegette szomszédasszonyát, hogy kinyomja a szemét, elvágja a torkát, illetve különböző szitkokat kiabált át a kerítésen. A police.hu közleménye arra is kitért, hogy a  gyanúsított  július óta folyamatosan, napi szinten veszekszik édesanyjával és több esetben bántalmazta is, valamint nem engedte, hogy elhagyja az ingatlant. Amikor a rendőrség erről tudomást szerzett egy bejelentés kapcsán, a járőrök azonnal a helyszínre mentek és elfogták a 44 éves férfit. Őt zaklatás és kapcsolati erőszak miatt őrizetbe vették a nyomozók, akik kezdeményezték letartóztatását is.

A rendőrség az eset kapcsán ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy csak akkor tudnak hatékonyan felépni, ha a jogellenes cselekményről tudomást szereznek. Ezért a legfontosabb üzenetünk az, hogy amennyiben úgy érzi, hogy az Ön vagy hozzátartozója sérelmére bűncselekményt, szabálysértést követnek el, haladéktalanul hívja a rendőrséget a 112-es – ingyenesen hívható – segélyhívó számon, vagy tárcsázza az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat 06 80 20 55 20-as krízisvonalát. Ha úgy érzi, hogy azonnali segítséget nem igényel jelenlegi helyzete, de fenyegetve érzi magát, tegyen feljelentést bármelyik rendőrkapitányságon.

A 2013. július 1-től hatályos Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 212/A. § -a büntetni rendeli a kapcsolati erőszakot. A törvény a testi sértés szintjét el nem érő, de a sértett emberi méltóságát súlyosan sértő erőszakos magatartásokat és a gazdasági ellehetetlenítést is bünteti. Súlyosabb megítélés alá esik az, aki cselekményét rendszeresen követi el.

A fotó illusztráció