Bedrogozva, egy televíziókészülékért ölt a jánoshalmi férfi
Sziréna

Bedrogozva, egy televíziókészülékért ölt a jánoshalmi férfi

Megdöbbentő gyilkosság történt tavaly júniusban Jánoshalmán. Egy 81 éves idős asszony volt az áldozat, akitől egy televíziókészüléket lopott el az elkövető. A közelben lévő férfit rövid időn belül elfogták a rendőrök, most emeltek ellene vádat. Az ügyészség életfogytiglanig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal a feltétellel, hogy kezdvezménnyel nem szabadulhat a tettes.

Mint arról hírportálunkon is beszámoltunk, gyilkosság történt tavaly június 17-én Jánoshalmán. A tettest rövid időn belül elfogták, a napokban pedig már vádemelés is született az ügyben. A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészég közleménye szerint a jánoshalmi férfi látásból ismerte a közelében, rendezett körülmények között élő 81 éves asszonyt, így azzal is tisztában volt, hogy a nehezen, olykor járókerettel mozgó sértett csak ritkán hagyja el az otthonát. A vádlott tavaly június 17-én, este, családi összejövetelen vett részt, ahol a szeszes ital mellett dizájner drogot is fogyasztott. A bódult állapotban lévő férfi 22 órakor otthagyta a rendezvényt és elhatározta, hogy az idős sértett otthonába bejutva megszerzi az értékeit. A kerítésen átugorva bejutott a portára, ahol a szúnyoghálót feltépte és a nyitott ablakon bemászott. Az ágyában alvó asszony nő felriadt a zajra és megpróbált felkelni, ám a vádlott hozzálépett és ököllel többször bántalmazta. Az ütésektől hanyatt eső sértett a váratlan támadással szemben nem tudott védekezni, amit a támadó kihasznált és megfojtotta.

A férfi a házban értékek után kutatott, végül áldozata televízióját magához véve távozott. A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök a férfit néhány órán belül azonosították és elfogták. Az ügyészség a férfit az emberölés súlyosabban minősülő - nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett – bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Fotók: ugyeszseg.hu