Betépve, jogsi nélkül vezetett a halasi férfi
Sziréna

Betépve, jogsi nélkül vezetett a halasi férfi

Drogot fogyasztott, majd autóba ült egy kiskunhalasi férfi, akit a rendőrök igazoltattak idén februárban. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a sofőr zavartan viselkedett, ráadásul járművében kristályt találtak az egyenruhások. Már ítélet is született az ügyben, amely még nem jogerős. 

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés és kábítószer birtoklás miatt vádat emelt egy helybeli férfival szemben. A vádlott idén februárban úgy vezette autóját Kiskunhalason, hogy korábban elfogyasztott kábítószer miatt bódult állapotban volt- tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. 

A vádirat szerint a kiskunhalasi férfi február 2-án este Kiskunhalas lakott területén belül úgy közlekedett személygépkocsival, hogy előtte „kristály” nevű dizájnerdrogot fogyasztott. A közúti ellenőrzés során beszéde, mozgása lelassult, viselkedése zavart volt. Kiderült, hogy korábbi eltiltás miatt vezetői engedélye sem volt. A kiskunhalasi rendőrök a jármű átvizsgálása során a kézifék alatti tárolóban két pakett „kristályt” is találtak nála.

Az ügyészség a férfit bódult állapotban elkövetett járművezetés és kábítószer birtoklás vétségével vádolta. A Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül 1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett - fogházat, és 5 év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki a vádlottal szemben. A határozat  nem jogerős.