Betört és üzemanyagot is lopott a halasi férfi
Sziréna

Betört és üzemanyagot is lopott a halasi férfi

Legalább egy tucatnyi lopás, betörés szárad egy kiskunhalasi férfi lelkén, aki tavaly decemberben kezdte el „áldásos”tevékenységét. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a tolvaj karácsonykor, sőt, szilveszterkor is aktív volt. Üzemanyagot szívott le autókból, kisteherautókból, ráadásul még lakásokba is betört. Az is kiderült, hogy a férfinek társai voltak.

Egy 27 éves férfi a gyanú szerint 2022 decemberétől kezdődően, kevesebb mint két hónap alatt tucatnyi lopást követett el Kiskunhalason. A tolvaj karácsonykor és szilveszterkor sem tétlenkedett, csak úgy, mint több másik éjszaka, a parkoló gépjárművek tanksapkáit feszítette fel, hogy eltulajdonítsa azokat és üzemanyagot szívjon ki a tartályokból. Pár nap alatt hat személygépkocsi, két furgon, egy teherautó és egy munkagép tulajdonosának tört borsot az orra alá. Az esetek többségében a kerítésen átmászva ment be telephelyekre az elkövető, de többször lopott családi házak előtt parkoló autókból is- olvasható a police.hu oldalon.

A rendőrségi közlemény szerint a férfi attól sem riadt vissza, hogy otthonokba törjön be, volt ahonnan az ablakot benyomva, máshol pedig az ajtót befeszítve szerezte meg a különféle értékeket: csaptelepeket, horgászfelszereléseket, konyhai edényeket és tányérokat.

A rendőrök alapos nyomozati munkát végeztek, aminek eredményeként hamar eljutottak a feltételezett elkövetőhöz. A 27 éves helybélit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt. Kiderítették azt is, hogy nem egyedül követte el a bűncselekményeket, többször egy 27 éves, egy 40 éves, egy 28 éves és egy 32 éves férfi segítette. Őket gyanúsítottként hallgatták ki, jelenleg szabadlábon védekezhetnek. A kiskunhalasi rendőrök a még mindig letartóztatásban lévő bűnelkövető ügyében a vizsgálódást befejezték, és vádemelési javaslattal küldték meg az iratokat az ügyészségnek.

Fotó: police.hu