Cserbenhagyás: halasi sofőr okozta a balesetet
Sziréna

Cserbenhagyás: halasi sofőr okozta a balesetet

Egy 69 éves kiskunhalasi férfi okozott balesetet tavaly novemberben, az 54-es főúton. A sofőr nem állt meg a helyszínen, ezért cserbenhagyás miatt indult ellene eljárás, amely a napokban fejeződött be.

Egy anyagi káros baleset helyszínére mentek a kiskőrösi rendőrök tavaly november 22-én, azonban hamar kiderült, hogy cserbenhagyás történt. A baleset egyik részese – akit a helyszínen találtak a rendőrök – számolt be a történtekről. A sofőr Kiskunhalasra tartott élettársával az 54-es számú főúton a reggeli órákban, amikor egy kanyarból kiérve észrevette, hogy a szemben közlekedő gépkocsi mögül kivágódik egy autó és előzni kezdi azt. Mikor ezt észlelte a sofőr, lassítani kezdett, gondolván, hogy az előzést végző is hasonlóan cselekszik, azonban ehelyett inkább gyorsulni látszott. A kettejük távolsága vészesen fogyott, ezért a vétlen autós az árokba vezette a járművet, elkerülve a frontális ütközést. A két jármű visszapillantótükre azonban így is letört, amikor elhaladtak egymás mellett.

A manővert végző gépkocsi sofőrje nem állt meg a történteket követően, hanem továbbhajtott. A rendőrök keresni kezdték a cserbenhagyót, majd a szálak egy 69 éves kiskunhalasi lakoshoz vezettek. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, a cserbenhagyás miatt. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint auz ügyben a nyomozást a napokban befejezték, és az iratokat megküldték az illetékes ügyészség részére.

Fotó. police.hu