Drog, kapcsolati erőszak, börtön
Sziréna

Drog, kapcsolati erőszak, börtön

Kapcsolati erőszak, önbíráskodás és kábítószer birtoklása miatt ítélt el a Kiskunhalasi Járásbíróság egy 50 éves helybélit. A férfi több alkalommal megütöte élettársát, majd drog hatása alatt betonvassal, kődarabbal verte a nőt. Nyakához kést szorított és lakáshasználati díj okán 300 ezer forintot követelt tőle. 

A Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül, előkészítő ülésen, jogerősen 2 év börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 50 éves kiskunhalasi férfit. Vele szemben korábban önbíráskodás, kapcsolati erőszak és kábítószer birtoklása miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség- olvasható a Kecskeméti Törvényszék közleményében.

A férfi 2020. december 12-én élettársával a testvérénél családi összejövetelen vett részt, ahol leittasodott és kötekedővé, agresszívvá vált. Emiatt az élettársa számon kérte, mire a férfi több alkalommal megütötte őt, aminek következtében a nő 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A férfi tavaly május 14-én kábítószert fogyasztott, majd ezt követően az élettársát egy betonvassal, valamint egy kődarabbal a bal lábszárán megütötte, nyakához pedig egy kést szorított. Ennek oka, hogy a férfi megítélése szerint az élettársa ingyen lakott a közösen használt ingatlanukban, amelyben neki tulajdonrésze van, és a használat ellenértékét követelte. A nő 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A férfi ezt követően is több alkalommal bántalmazta az élettársát, illetve életveszélyesen megfenyegette arra az esetre, amennyiben lakáshasználati díj címén nem fizet neki 300 ezer  forintot. A nő a követelésnek nem tudott eleget tenni.

Fotó: ugyeszseg.hu