Drogfogyasztás, rablás, testi sértés: fegyházba vonult a halasi férfi
Sziréna

Drogfogyasztás, rablás, testi sértés: fegyházba vonult a halasi férfi

Egy 22 éves kiskunhalasi férfi ügyében született jogerős ítélet a napokban a helyi járásbíróságon. A fiatalember rovásán rablás, testi sértés, lopás, kábítószerbirtoklás volt, ezért hat év fegyházbüntetést kapott. Nemcsak ismerősére támadt rá egy vasvillával, még egy idős  asszonyt is ki akart rabolni.

A Kecskeméti Törvényszék közleménye alaposan kivesézte egy 22 éves kiskunhalasi férfi bűnlajstromát. Nem csoda, hogy súlyos büntetést kapott. Az ügy szereplője 2021. augusztus 6-án egy baráti összejövetelen, erősen ittas állapotban egy vasvilla nyelével fejen ütötte egy ismerősét, aki 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A férfi 2021. augusztus 10-én egy élelmiszerbolt előtt kéregetett, amikor felfigyelt egy idős nőre, aki a szomszédjával beszélgetett. A nő mögé lépett és megpróbálta kirántani a pénztárcáját, amitől a nő hanyatt esett, azonban a pénztárcát nem engedte el. A nő ismerőse rákiabált a férfire, aki elmenekült.

Még ezen a napon a férfi egy tégladarabbal betörte egy személygépkocsi ablaküvegét, majd a kormány alatti borítást széttörte, a vezetékeket elszaggatta és a gyújtáskapcsolóba idegen kulcsot helyezett, azonban az autót nem tudta elindítani. Ugyanakkor a rádiót kiszakította a helyéről és magával vitte.

A férfi pontosan meg nem határozható időpontban kábítószert fogyasztott, amit a 2021. augusztus 10. napján vett vizeletmintából mutattak ki. A Kiskunhalasi Járásbíróság 6 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte őt. Vele szemben rablás, testi sértés, lopás és kábítószer birtoklás miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség. Az ítélet jogerős, a férfi megkezdte büntetése letöltését.

A fotó illusztráció