Egy hónap alatt háromszor kapták el ittas vezetésért
Sziréna

Egy hónap alatt háromszor kapták el ittas vezetésért

Egy hónap leforgása alatt háromszor kaptak el ittas vezetés miatt egy jánoshalmi sofőrt. Az 53 éves férfinek a jogosítvánnya már az első alkalom után páncélszekrénybe került, de ez nem zavarta őt. Húsz nappal és néhány pohárral később megint volán mögé ült,  de ismét lebukott. Egy hét múlva hasonló állapotban igazoltatták a rendőrök. Őrizetbe került. 

Egy 53 éves férfit igazoltattak a kiskunhalasi járőrök május 7-én éjszaka. A jánoshalmi sofőr az 5312-es úton autózott, ám az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy szeszes italt fogyasztott. Ezt igazolta a szondáztatás is, amely pozitív értéket mutatott. A férfit előállították, vért és vizeletet vettek tőle, és eljárást indítottak ellene ittas járművezetés miatt. Ezenfelül a járásbíróság eltiltotta a járművezetéstől is.

A férfi az eltiltás ellenére 20 nappal később ismét ittasan ült a volán mögé. Ezúttal Jánoshalma egyik utcájában kocsikázott az esti órákban. A felelősségre vonást azonban akkor sem úszta meg, újabb eljárás indult ellene, amiért ittasan és járművezetéstől eltiltva vezetett.

A sofőr még ezek után sem tanult a hibáiból, hiszen június 4-én ismét autóba ült, és úgy vezetett, hogy előtte alkoholt fogyasztott, ráadásul még mindig az eltiltás hatálya alatt. A férfinak nem volt több dobása. Előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását- írta a police.hu.

A fotó illusztráció