Éjszakánként lopott a halasi férfi
Sziréna

Éjszakánként lopott a halasi férfi

Éjszakai tolvajként emlegették a városban azt a férfit, aki 2022. nyarán több helyről lopott Kiskunhalason. A sötétség leple alatt több millió forintnyi kárt okozott.Többek között kerékpároknak, arany ékszereknek, elektromos kisgépeknek, akkumulátoroknak veszett nyoma, hogy aztán a nyomozók lefoglalják azokat. A 22 éves helybéli férfi ügyében a napokban zárult a nyomozás - közölte a Bács-kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Korábban hírportálunk is beszámolt arról, hogy tavaly nyáron sorban érkeztek a bejelentések lopásokról a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra. Pár hét alatt több tucatnyi értéknek: kerékpároknak, elektromos szerszámoknak, arany ékszereknek, élelmiszereknek, járművek akkumulátorainak, szeszes italoknak és kerti bútornak veszett nyoma, többségében éjszakánként.

Az akkor még ismeretlen elkövető ingatlanok udvarából, garázsából, a város kerékpártárolóiból, egy italdiszkontból és egy vendéglátóhelyről, több lakóházból, valamint parkoló autókból szerezte be zsákmányát. A lopott holmik értéke több millió forintra rúgott, ugyanis a tolvaj közel egy tucatszor „lecsapott” és jó érzékkel emelte el az értékesebb darabokat- idézte fel a történteket a police. hu. 

A tettes felkutatására egy nyomozócsoport alakult a halasi kapitányságon, akik munkájuk eredményeként július 26-án elfogták és őrizetbe vették a lopásokkal gyanúsítható 22 éves férfit. Idő közben arra is fény derült, hogy az egyik alkalommal még testvérét is megkárosította a fiatal, ugyanis pénzre volt szüksége, hogy kábítószert vásárolhasson. Rokonának a telefonját emelte el, ráadásul éjszaka, alvás közben vette el a feje mellől a készülékét. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki kifosztásért és a lopásokért. A helybéli részletes beismerővallomást tett. A rendőrök megtalálták az eltulajdonított értékek egy részét és visszaadták a tulajdonosaiknak. Az aktákat a napokban zárták le.

A fotó illusztráció