Fegyházbüntetés a kamaszra támadó késes rablónak
Sziréna

Fegyházbüntetés a kamaszra támadó késes rablónak

Nem jogerős ítélet született annak a jánoshalmi férfinek az ügyében, aki idén márciusban késsel támadt egy 14 éves kamaszra, hogy elvegye a telefonját. A fiú ellenkezett, a vádlott megpróbálta kitépni kezéből a készüléket, e közben megvágta az ujját. A Kiskunhalasi Járásbíróság előkészítő ülésen tárgyalta az ügyet.

Egy 30 éves jánoshalmi férfi állt bíróság elé a napokban. A Kecskeméti Törvényszék tájékoztatása szerint a vádlott március 8-án a kora esti órákban Jánoshalmán az egyik utcában megtámadott egy 14 éves fiút. A sértett jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára azzal, hogy azt adja át a részére, különben megszúrja.

A fiú először erősen szorította a telefont, a vádlott pedig próbálta azt kitépni a kezéből, miközben megvágta a sértett ujját. Ekkor a kamasz megijedt és átadta a 60 ezer forint értékű telefonját, amivel a vádlott elfutott a helyszínről. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A vádlott a bűnösségét beismerte, és a tárgyalásról lemondott. A Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül, előkészítő ülésen 5 év fegyházra, és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit.

A fotó illusztráció