Felavatták a kiskunmajsai tűzoltóőrsöt (galéria)
Sziréna

Felavatták a kiskunmajsai tűzoltóőrsöt (galéria)

Hét település, 21 ezer fős lakosságának tűz- és vagyonvédelmét látja el a kiskunmajsai tűzoltóőrs, amelyet szerdán délelőtt adtak át ünnepélyes keretek között. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság programjának részeként, 120 millió forintos beruházás keretében épült meg a létesítmény. Az avatót megtisztelte jelenlétével dr. Góra Zoltán vezérőrnagy, főigazgató is, aki Ábrahám-Fúrús András polgármesterrel együtt vágta át a nemzetiszínű szalagot.

Már nyolc alkalommal vonult az új kiskunmajsai tűzoltóőrs állománya balesethez, tűzesethez azóta, hogy a hónap elején megkezdte működését. Az építkezés idén tavasszal indult, az ünnepélyes avatót szerdán délelőtt tartották. A jeles alkalomból a tűzoltózenekar muzsikája fogadta az érkező vendégeket, köztük dr. Góra Zoltán vezérőrnagyot, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatóját is. Őt dr. Farkasinszki Lóránt ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató és Babud Jenő ezredes, a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője fogadta. A főigazgató elmondta, hogy 2017-től hat új őrs építése kezdődött meg az országban, a kiskunmajsai hét település, 21 ezer lakosának tűz- és vagyonvédelmét látja el. Ezzel újabb fehér folt tűnt el a riasztási térképről.

Kiskunmajsán 1900. óta működik önkéntes tűzoltó egyesület, rájuk azóta számíthatnak a majsaiak és a környéken élők. Ábrahám-Fúrús András polgármester azt mondta, hogy a mentéseknél, tűzoltásnál nagyon sokat jelent az idő. Mostantól a település és a régió polgárai nemcsak az önkéntes tűzoltóktól, hanem a hivatásos egységtől is számíthatnak segítségre baj esetén. Ez nagy biztonságérzetet ad - fogalmazott a városvezető. A szertárkapu felemelkedése után dr. Góra Zoltán és Ábrahám-Fúrús András vágta át a nemzetiszínű szalagot.

Ábrahám-Fúrús András polgármester és dr. Góra Zoltán főigazgató

Az őrsön húsz tűzoltó teljesít szolgálatot, egyszerre négyen állnak 24 órás készenlétben, egy Mercedes gépjárműfecskendővel. Nekik minden riasztásra két percen belül meg kell kezdeni a vonulást. A vezető Csillag Tamás százados, aki tapasztalt tűzoltó, több jelentős káreset felszámolásában vett részt.