Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a mentősökre támadó halasi férfi
Sziréna

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a mentősökre támadó halasi férfi

Ittasan rátámadt az őt ellátó mentőkre egy 69 éves kiskunhalasi férfi idén áprilisban. Csak úgy tudták ellátni, hogy rendőrt hívtak a helyszínre. A férfi most állt bíróság elé, ahol felfüggesztett börtönbüntetést kapott. 

A nem mindennapi ügy részleteiről a Kecskeméti Törvényszék adott tájékoztatást. Idén április 13-án este Kiskunhalason egy járdaszakaszon ittasan feküdt a földön egy 69 éves kiskunhalasi férfi.  A mentők a helyszínre érkeztek, hogy segítséget nyújtsanak neki. Amikor a gépkocsivezető és a mentőápoló a férfihez léptek, ő nem tanúsított együttműködő magatartást, hanem a mentősöket szidta, illetve ellenállt annak, hogy kórházba szállítsák. Ezért rendőri segítséget kértek.

Amikor az egyenruhások megérkeztek, a férfi kisebb erővel megütötte a mentő gépkocsivezetőjét, illetve megrúgta a mentőápolót. Ezután a járőrök megbilincselték az ittas embert. A férfi a bűnösségét beismerte, a tárgyalásról lemondott. A Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül, előkészítő ülésen jogerősen, egy év – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett - börtönre ítélte őt. 

A fotó illusztráció