Felfüggesztett börtönt kapott a mentőkre támadó halasi férfi
Sziréna

Felfüggesztett börtönt kapott a mentőkre támadó halasi férfi

Jogerős ítélet született annak a kiskunhalasi  férfinek az ügyében, aki tavaly októberben, miután állapota miatt mentőt hívtak hozzá, rátámadt az őt ellátni akaró ápolóra.  A Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül  1 év 2 hónap – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte a vádlottat.

Mint arról hírportálunk is beszámolt, tavaly október 20-án éjszaka, a 46 éves kiskunhalasi férfi ittasan jelent meg volt élettársa házában, akivel összeveszett. A vita során agresszívan viselkedett, majd egy bicskát vett elő azzal, hogy magában kárt tesz. A férfi fia ezért értesítette a mentőket, akik megkísérelték ellátni a zavart és kiabáló férfit, ő azonban szidalmazni kezdte a mentőegység tagjait, majd elindult a házba, hogy egy kardot vesz magához.

A mentőápoló ekkor útját állta, azonban a férfit megpróbálta félrelökni, majd két kézzel megragadta és rángatta. Ennek során egy táblagép a kezéből kiesett és abban több mint 54 ezer forintos kár keletkezett. Ezután a mentőgépkocsi vezetője és a mentőápoló a férfit lefogták, földre fektették és a rendőrség kiérkezéséig visszatartották. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte és lemondott a tárgyalás jogáról. A Kiskunhalasi Járásbíróság az előkészítő ülésen  1 év 2 hónap – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte a vádlottat. A végzés jogerős - közölte a Kecskeméti Törvényszék.

Illusztrációs fotó