Féltékeny halasi: előbb késsel fenyegetett, majd rabolt
Sziréna

Féltékeny halasi: előbb késsel fenyegetett, majd rabolt

Egy rablással végződő féltékenységi dráma ügyében emeltek vádat a napokban. A 23 éves kiskunhalasi férfi azért vett magához egy kést, hogy számonkérje barátnője elcsábítását. A fenyegetőzés után egy mobiltelefonnal távozott, nem sokkal később pedig elfogták a rendőrök.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint egy kiskunhalasi születésű, 23 éves férfi idén áprilisban, este, a ruházatába rejtett konyhakéssel érkezett a sértett családjának  házához. Számon akarta kérni a barátnője elcsábítását. A család otthon tartózkodott, ezért az elkövető először arra hivatkozott, hogy a sértett 55 ezer forint értékű telefonjának megvásárlása céljából érkezett. Miután a férfi kihívta riválisát a konyhába, a kést elővette, a házigazdát falhoz szorította és féltékenysége miatt fenyegette. A szóváltásra a sértett családtagjai is megjelentek és a támadótól a kést elvették.

Ezt követően a férfi észrevette, hogy a sértett telefonja az 5 éves gyermeke kezében van, ahonnan kirántotta és zsebre tette. A tulajdonos azonnal kérte vissza a mobilját, és megpróbálta visszatartani őt, azonban az elkövető ellökte magától a sértettet. Ez még nem volt elég,  ezért a felemelt ökleivel bántalmazással fenyegette meg és a lakásból a telefonnal együtt távozott. Az elkövetőt a kiskunhalasi rendőrök még a rablás napján elfogták, tőle a telefont lefoglalták, azt a sértettnek visszaadták. Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit rablás bűntettével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Fotó:ugyeszseg.hu