Fiatalkorú embercsempész bukott Halason
Sziréna

Fiatalkorú embercsempész bukott Halason

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség minősített embercsempészet miatt egy román fiatalkorú és felnőtt társa ellen. A duó arra vállalkozott, hogy 11 szír férfinek segít Nyugat Európába jutni egy bérelt mikrobuszban. A transzport Kiskunhalason ért véget.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint a Budapesten élő, román állampolgárságú férfi és fiatalkorú társa bérelt mikrobusszal a szerb-magyar államhatár közelébe mentek azért, hogy a Magyarországra meg nem engedett módon belépő külföldieket felvegyék, majd tovább szállítsák Ausztria felé. A találkozó helyszínének pontos GPS koordinátáit ismeretlen megbízójuk a férfi mobiltelefonjára küldte el.

A megadott felvételi ponton a 11 szír migráns beszállt a kisbuszba és a vádlottak mögött kialakított üléseken foglaltak helyet. A járművet a férfi vezette, míg fiatalkorú társa mellette utazott. Elindulásuk után a mikrobuszt a Kiskunhalasi rendőrök, a késő esti órákban ellenőrizték, és az embercsempészeket elfogták.

Az ügyészség a két elkövetőt több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és velük szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását, valamint a felnőttkorú elkövető Magyarország területéről történő kiutasítását indítványozza. A vádlottak letartóztatásban várják, hogy bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság döntsön.

Fotó:ugyeszseg.hu