Grúz embercsempész okozta a halálos tömegszerencsétlenséget
Sziréna

Grúz embercsempész okozta a halálos tömegszerencsétlenséget

Ketten a helyszínen, egy férfi pedig a kórházban halt bele a sérüléseibe, miután egy migránsokat szállító Hyundai egy Mercedesnek ütközött az 54-es főúton, a fischerbócsai elágazásnál.  A járművek kigyulladtak, az okozó autóban egy grúz embercsempész 15  külföldit szállított. A Hyundai-t nem sokkal korábban Tázláron próbálták intézkedés alá vonni a rendőrök, ám a sofőr nagy sebességgel továbbhajtott, majd tömegszerencsétlenséget okozott.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nem sokkal ezelőtt adott ki részletes tájékoztatást az éjszaka történt tömegszerencsétlenségről. A közleményből kiderült, hogy  a Kiskőrösi Rendőrkapitányság járőre  pénteken 2 óra körül Tázlár belterületén intézkedés alá akart vonni egy Hyundai-t. A sofőr azonban megállás nélkül, nagy sebességgel továbbhajtott.

A jelenlegi adatok alapján az autót vezető férfi az 54-es út kereszteződéséhez érve sem lassított, és úgy akart kikanyarodni a főútra, hogy nem biztosított elsőbbséget a védett úton – a Bócsa felől Kecskemét irányába – haladó Mercedesnek, ezért összeütköztek. A járőr a helyszínre érve a járműveket már az árokba borulva találta, amelyek a baleset következtében kigyulladtak.

A Hyundai sofőrjét – egy grúz állampolgárt – a helyszínen elfogták. Ő a kocsijában tizenöt migránst szállított. A határsértők közül ketten a baleset következtében a helyszínen ehunytak, ők bennégtek a járműben. A két kocsiban utazók közül tizenkét fő sérültet kórházba szállítottak, közülük egy határsértő  életét vesztette. Négyen nem sérültek meg. 

A grúz sofőr ellen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntette és halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása bűntette miatt nyomozást indítottak- közölték. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a mentők és a tűzoltók. A sérülteket a kiskunhalasi és a kecskeméti kórházba szállították.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról tájékoztatott, hogy az egyik autó kigyulladt, a lángok a száraz növényzetre és a másik járműre is átterjedtek. A soltvadkerti önkormányzati és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók a tüzet három vízsugárral eloltották, egy a jármű alá szorult embert kimentettek. Két áldozatot feszítővágó segítségével emeltek ki a kiégett autóból.  Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Fotó: mti.hu (Donka Ferenc)