Gyanús dínós tabletták, némi kriptovaluta és egy majsai drogfogyasztó informatikus
Sziréna

Gyanús dínós tabletták, némi kriptovaluta és egy majsai drogfogyasztó informatikus

Gyanússá vált a posta központjában a Hollandiából érkező tíz darab, dinoszauruszt ábrázoló tabletta, ezért lefoglalták. Közben a szállítmány megrendelő kiskunmajsai férfi reklamált a webshopnál, ahonnan újabb csomagot küldtek. Ezt sem kézbesítették a megrendelőnek, akinel hamarosan rendőrök kopogtattak.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményben ismertette a vádirat lényegét. Az ügyben szereplő kiskunmajsai vádlottnak informatikai szakképzettsége van és ennek segítségével 2020 végén egy hollandiai illegális webshopból saját fogyasztásra drogot rendelt. A férfi a kábítószert kriptovalutával fizette ki és a „csomag” címzettjeként a saját nevét, valamint a munkahelyének a címét adta meg. A drog 2021. január végén meg is érkezett a magyar posta központjába, ahol azonban a 10 darab, dinoszauruszt ábrázoló tabletta gyanússá vált és lefoglalták.

A „csomagot” hiába váró elkövető ezután panaszt tett a hollandiai webshopnál, akik a megrendelt kábítószert ismételten elküldték a címére. A posta azonban az újabb, port tartalmazó szállítmányt is lefoglalta. A férfi ezután további panaszokat küldött a webshopnak és újabb drogrendelést adott fel, a kereskedő pedig további, drogot tartalmazó „csomagokat” küldött a vádlottnak, ekkor már a lakcímére. A posta azonban ezeket is lefoglalta, a drog egyik esetben sem érkezett meg a megrendelőhöz.

A férfi által rendelt és Magyarországra, a posta központjába érkezett tabletták és por MDMA-t, illetve amfetamint tartalmaztak. A drogok hatóanyag tartalma jelentős mennyiségű volt. A vádlottat a járási ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a lefoglalt drogokat el kell kobozni. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

A fotó illusztráció