Gyorshajtás miatt történt halálos baleset Mélykútnál
Sziréna

Gyorshajtás miatt történt halálos baleset Mélykútnál

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető tehergépkocsijával a megengedett sebességet jelentősen túllépve az előtte haladó mezőgazdasági járműszerelvénynek ütközött, amelynek következtében a tehergépkocsi jobb első utasa a helyszínen életét vesztette. A baleset tavaly március 10-én történt Mélykút közelében.


Halálos közlekedési baleset történt tavaly március 10-én Mélykút közelében. Az ügyben indított eljárás a napokban végződött, erről tájékoztatott a Bács-Kiskun Vérmegyei Főügyészség. A vádirat szerint a bácsbokodi férfi tavaly március 10-én, délután, az 55. számú főúton Mélykút irányába nappali, derült látási viszonyok között közlekedett a céges tehergépkocsival, amelyben három utasa is volt. A vádlott a megengedett 90 kilométer/órás sebességet jelentősen túllépve, mintegy 125-130 kilométer/órás sebességgel vezette a teherautót. Ennek az lett a következménye, hogy nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte haladó traktorból, és ásóboronázóból álló járműszerelvény mögött. Balra kormányzása ellenére a teherautó jobb elejével nekiütközött a 25-30 kilométer/órás sebességgel haladó lassú jármű hátsó részének, aminek következtében az megpördült és az ütközés erejétől szétszakadva a szemközti sávban állt meg. A vádlott által vezetett tehergépkocsi az ütközést követően előbb a túloldali útpadkára sodródott, majd a vízelvezető árok falának csapódott.

Az ütközésnek tragikus következménye volt, ugyanis a teherautó jobb első utasa kizuhant a járműből és a helyszínen életét vesztette. A jobb hátsó utas és a biztonsági övet nem használó vádlott súlyos sérüléseket szenvedtek. A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ azon rendelkezését, amely szerint másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött – annak hirtelen fékezése esetében is - meg lehessen állni. Az ügyészség a sofőrt halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Fotók: ugyeszseghu