Gyorshajtókat fogtak a halasi rendőrök
Sziréna

Gyorshajtókat fogtak a halasi rendőrök

Gyorshajtókra vadásztak a kiskunhalasi rendőrök a napokban. A hat órán át tartó akció mérlege: 208 sebességtúllépő, egy ittas sofőr, 163 vezető ellen indult közigazgatási eljárás.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei sebesség-ellenőrzési akciót tartottak a megye közútjain a napokban. A sebességmérő készüléket egy szolgálati gépkocsiban helyezték el, majd amikor az eszköz gyorshajtót észlelt, jelzést küldött egy járőrpárnak, akik intézkedés alá vonták a szabálytalankodót- közölte a police.hu

A hat órán át tartó akció során a rendőrök 208 sebességtúllépővel szemben intézkedtek: 20 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 25 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 163 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Egy sofőrrel szemben ittas járművezetés miatt szabtak ki közigazgatási bírságot.                                                                                                                      

Az akció kapcsán a rendőrség újra felhívta a figyelmet arra,  hogysebességtúllépés az egyik leggyakoribb balesetet előidéző ok, ezért indokolt a szabálytalankodók kiszűrése. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, hiszen jogkövető magatartással, körültekintő vezetéssel és odafigyeléssel a balesetek megelőzhetőek!

Fotók: police.hu