Halálos vonatgázolás Harkakötöny közelében
Sziréna

Halálos vonatgázolás Harkakötöny közelében

Helyszíni információk szerint halálos vonatgázolás történt Harkakötöny közelében kedden,  háromnegyed hat körül. A halasi és kiskunmajsai tűzoltókat is riasztották, akik segítettek az utasoknak az átszállásban. A hírt megerősítette a Mávinform is. 

A Külsőhalasról 17:28-kor Kecskemétre elindult InterRégió (IR 7896) Harkakötöny közelében elgázolt egy embert. A helyszínelés végéig – várhatóan a kora esti órákban - a Külsőhalas—Kiskunfélegyháza vonalon jelentősen hosszabb eljutási időre, pótlóbuszos közlekedésre kell számítani- közölte a Mávinform a közösségi oldalán. Helyszíni információink szerint a kiskunhalasi és kiskunmajsai tűzoltókat is riasztották, ők segítettek a szerelvény utasainak a leszállásban.  Az eset pontos körülményeit a rendőrség vizsgálja. 

Közleményt adott ki a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is. Ebben az olvasható, hogy elgázolt egy embert egy személyvonat Kiskunhalas és Harkakötöny között. Mentesítő járat érkezik a harkakötönyi állomásra a vonat harminc utasáért, akiket a kiskunhalasi és a kiskunmajsai hivatásos tűzoltók kísérnek át biztonságban az állomásra.

A fotó illusztráció