Halasi tolvaj: 32 tábla csoki, két bicaj és egy vízóra-szekrény a zsákmány
Sziréna

Halasi tolvaj: 32 tábla csoki, két bicaj és egy vízóra-szekrény a zsákmány

Az valamennyire érthető, ha valaki csokoládét lop magának, még ha 32 tábláról is van szó, de hogy mit kezd valaki egy vízóra-szekrénnyel, nem tudni. Pontosabban az a 21 éves kiskunhalasi fiatalember tudja erre a választ, akit most fogtak el a rendőrök. 

Sorban érkeztek a bejelentések a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra bolti lopásról. Az első eset idén februárban történt, amit másik három követett. Minden alkalommal csokoládét zsákmányolt a tolvaj, így összesen 32 tábla édességre tett szert. A sorozatnak az egyik áruház biztonsági őre vetett véget, aki az üzletből való távozás közben megállította az „édesszájú” férfit és a helyszínen tartotta a járőrök kiérkezéséig. A 21 éves helybélit előállították és kihallgatták a lopásokért, ám az újabb és újabb bűntettektől ez sem tartotta vissza- közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A következő időszakban ismét édességeknek kelt lába a település több pontjáról: italdiszkontból, benzinkútról és virágboltból. De két kerékpárnak, egy parfümnek és egy vízóra szekrénynek is nyoma veszett. Az elkövetési módszer kísérteties hasonlósága miatt a kiskunhalasi nyomozók sejtették, hogy az esetek összefüggenek. A gyanújuk aztán beigazolódott, amikor az adatgyűjtések és a tanúkutatások eredményei a csokitolvajhoz vezettek. A nyomozók az üzletszerűen elkövetett lopás vétségével gyanúsítható bűnelkövetőt kedden őrizetbe vették, kihallgatták és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A fotó illusztráció