Halasiak elismerése a megyei ünnepi állománygyűlésen (galériával)
Sziréna

Halasiak elismerése a megyei ünnepi állománygyűlésen (galériával)

Az év közfoglalkoztatottja kitüntető címet vehette át a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepi állománygyűlésén a kiskunhalasi Baróti Sándor (címképünkön). Az eseményen igazgatói dicséretben részesült Nagy Attila százados műszaki biztonsági tiszt, szintén a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltségről.

Május 4-én, a járványhelyzet még nem tette lehetővé, hogy a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megtartsa a hagyományos ünnepi állománygyűlését Szent Flórián Nap kapcsán. A rendezvényt pénteken pótolták Kecskeméten, a Cifrapalotában, ahol. Dr.  Farkasinszki Lóránt megyei igazgató köszöntötte a jelenlévőket. Az ezredes beszédében kiemelte, hogy az elmúlt másfél évben, a járvány elleni harcban kiemelkedően teljesítettek a tűzoltók, ennek kapcsán pedig köszönetét fejezte ki az állománynak.  

Az ünnepségen elismerések átadására is sor került. A Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltségről Baróti Sándor vehette át Az év közfoglalkoztatottjának járó kitüntető címet dr. Farkasinszki Lóránttól. Igazgatói dicséretben részesült Nagy Attila százados, a kirendeltség műszaki biztonsági tisztje. Az illetékességi területen lévő önkéntes egységek részéről többek munkáját jutalmazták. Tóth Imre, a tabdi önkéntes tűzoltóság vezetőjeként kapott elismerést. Travnik János a keceliek képviseletében, míg Németh József az akasztóiak parancsnoka vehette át a Szent Flórián Érdemjelet Kristóf Andrástól, a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Szövetség elnökétől. Kapás Ferenc, a csólyospálosi önkéntesek parancsnoka pedig Szabó József-emléklapot kapott. 

Az ünnepség zárásaként Kolozsvári Johanna Mia amatőr festő a megyei szervezeti egységeknek a tűzoltók hősies, áldozatos munkáját megörökítő festményeit ajánlotta fel. A halasiak részéről Babud Jenő ezredes, a katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője és Orbán Balázs alezredes, tűzoltóparancsnok vette át az alkotásokat. 

Fotók: Kovács Andrea (Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)