Halason is rabolt a jánoshalmi drogos
Sziréna

Halason is rabolt a jánoshalmi drogos

Meg akart lopni egy ismerős idős házaspárt az a jánoshalmi férfi, aki miután lebukott, ellökte, arcul ütötte a két nyugdíjast. Egy héttel korábban pedig Kiskunhalason, az előle már menekülő alkalmi ivócimborájának az orrát törte el egy szerelőlámpával.  A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleményéből kiderül, hogy rendszeresen vásárolt és fogyasztott ismeretlen eredetű tudatmódosító szert. Erre kellett a pénz, ezért rabolt.

A vádirat szerint a munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkező jánoshalmi férfi 2022 folyamán rendszeresen fogyasztott ismeretlen összetételű tudatmódosító szereket, amelyek megszerzését sorozatlopásokból igyekezett biztosítani. Tavaly június 7-én, éjjel, a férfi betört az általa jól ismert, nehezen mozgó, idős házaspárhoz, akikről tudta, hogy egészségi állapotuk miatt lebukás esetén sem kell jelentősebb ellenállással számolnia. Az ajtót és a riasztóberendezést is megrongálva bejutott a tanyaudvaron álló lakóépületbe. Épp értékek után kutatott, amikor a melléképületben alvó, ám a zajra felriadó idős asszony megjelent és megzavarta a férfit. A tolvaj azért, hogy a házban talált cigarettával el tudjon szaladni, két kézzel fellökte a nőt, majd kívülről rázárta a földön fekvő sértettre a bejárati ajtót, megakadályozva őt abban, hogy segítséget tudjon hívni. A rabló a melléképületben további értékek után kutatott, amikor észrevette a feleség segélyhívására felriadó idős férjet és arcon ütötte. Ezután az asszony ablakpárkányon lévő pénztárcáját magához vette és távozott, amit az erőszak hatása alatt lévő férfi nem tudott megakadályozni. A kiskunhalasi rendőrök két nap alatt elfogták a tolvajból lett rablót.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleménye kitért arra,  hogy egy néhány héttel korábbi kiskunhalasi utcai rablás is a vádlott számlájára írható. Tavaly április 17-én, hajnalban, a korábban vele egy társaságban italozó és elektromos kerékpárral távozó férfi után iramodott és követte. Ezt észlelve a sértett a kerékpárját hátra hagyva futva menekült, azonban a vádlott utolérte és hátulról fellökte. Ezután a földön fekvő és a pénztárcáját két kézzel erősen szorító sértett fejére ököllel és egy szerelőlámpával több ütést mért, aminek köszönhetően a rabló végül megszerezte a pénztárcát. A nyílt utcán bántalmazott férfi orrcsonttörést szenvedett.

Az ügyészség a férfit a rablás és a magánlaksértés súlyosabban minősülő bűntette mellett súlyos testi sértés, valamint személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.