Halason rabolt a körözött debreceni férfi
Sziréna

Halason rabolt a körözött debreceni férfi

Debrecenből, alkalmi munkásként Kiskunhalasra jött dolgozni az a férfi, aki ellen korábban körözést adtak ki a hajdúsági városban. Mivel nem volt megelégedve a keresetével úgy döntött, hogy kiegészíti. Egy kiskunhalasi lakásba ment be, ahonnan a felébredő családfő karóráját rabolta el. A fehértói állomáson fogták el a járőrök- derült ki a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkaptányság tájékoztatójából. 

Egy kiskunhalasi férfi tett bejelentést a rendőrségen október 3-án délelőtt. Elmondta, hogy röviddel éjfél után kirabolta egy ismeretlen, aki az épületbe egy véletlenül nyitva hagyott ajtón keresztül jutott be. A házban lakók már aludtak, amikor a családfő zajra ébredt. Körbe járta a házat, és a nappaliban egy idegent talált, aki éppen a dolgaik között kutat. A tulajdonos elállta a hívatlan látogató útját, és kérdőre akarta vonni, mire a rabló felé ütött. Ekkor dulakodni kezdtek, végül a tettes elmenekült. Nem üres kézzel távozott, magával vitt egy karórát- olvasható a police.hu közleményében.

A sértett csak délelőtt értesítette a nyomozókat a történtekről, akik a kapott információk alapján azonnal megkezdték az ismeretlen tettes felkutatását. Ebben nagy segítségükre volt a pontos, részletes személyleírás, de valójában egy nagy adag szerencse is kellett a beazonosításhoz.

A nyomozók a térfigyelő kamerák felvételein megtalálták a feltételezett tettest, azonban ismeretlen volt számukra. A kamerafelvételt mindenesetre – több szem többet lát alapon – megküldték a bűnügyi és a közrendvédelmi állománynak is, és ekkor érte meglepetés zsarukat: egy járőrpár jelentkezett, akik elmondták, hogy éppen előállítanak egy 60 éves debreceni férfit, aki kísértetiesen hasonlít a felvételeken látható elkövetőre.

A rendőrök ekkor már gyorsan összerakták a történetet: a rablónak forró lehetett a lába alatt a talaj Debrecenben, mert ellene a rendőrség körözést adott ki. Kiskunhalasra alkalmi munkásként érkezett, de kevesellte a bérét, ezért bűnös módon próbálta azt kiegészíteni. A rablás után Kunfehértóra ment, és az ottani állomáson várta a vonatot, amikor a járőrök igazoltatták. Mivel körözés alatt állt, előállították. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának a munkatársai a debreceni férfit rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A nyomozók előterjesztést tesznek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.