Hamis ötven euróssal akart fizetni a halasi férfi
Sziréna

Hamis ötven euróssal akart fizetni a halasi férfi

Egy 43 éves kiskunhalasi férfi ellen indult eljárás pénzhamisítás miatt, miután ismerősét bízta meg azzal, hogy egy hamis 50 euróssal vásároljon. A dohánybolti eladó leleplezte a csalást és értesítette a rendőrséget. 

Hamis ötven euróssal akart fizetni egy férfi az egyik kiskunhalasi dohányboltban november elsején.  Két doboz cigarettát és egy dohányt akart vásárolni, ám az eladó elég körültekintő volt, így lefülelte az átverést. A nyomozók pár órán belül tisztázták az eset körülményeit. Kiderült, hogy a férfit egy ismerőse bízta meg a dohánytermékek vásárlásával, aki séta közben, az utcán szólította le őt. A pénzt is tőle kapta, ám nem sejtette, hogy az csak utánzata az eredetinek. A megbízót, egy 43 éves helybélit még aznap elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök. A férfit átvizsgálták és további hamis bankjegyeket találtak nála, amiket lefoglaltak- közölte a police.hu.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet: Bár a technológia fejlődésével egyre jobb minőségű hamisítványokkal találkozhatunk a kereskedelmi forgalomban, tapintással, szemrevételezéssel és a pénz mozgatásával könnyen ellenőrizhetjük a valódi pénzen szabad szemmel is látható biztonsági elemeket.

Ha arra gyanakszik, hogy hamis pénzt akarnak önnek átadni, ne fogadja e! Ha már átvette, tegen bejelentést a legközelebbi rendőri szervnél! Bűncselekményt követ el az is, aki olyan bankjegyet ad ki a kezéből, amelyről sejti vagy tudja, hogy hamis.

A fotó illusztráció