Hamis volt a Mercedes rendszáma
Sziréna

Hamis volt a Mercedes rendszáma

Nem stimmelt az első és a hátsó rendszáma annak a Mercedesnek, amelyet Tompánál akart behozni az országba egy szerb-magyar kettős állampolgárságú nő. A nyomozás során a halasi rendőröknek a sofőr elmondta, hogy egy ismerőse bízta meg a jármű áthozásával. Az is kiderült, hogy az autó nem szerepel a körözési nyilvántartásban.

Gyorsan lezárták a halasi rendőrök annak a 49 éves nőnek az ügyét, aki 11 nappal ezelőtt Tompán bukott le. A police.hu tájékoztatása szerint  határátkelőhelyen a sofőr  június 9-én kora délután jelentkezett belépésre egy Mercedesszel. A személy- és járműellenőrzés során kiderült, hogy az autó első és hátsó rendszám nem egyezik. Előre egy olyan belga honosságú Volkswagen hatósági jelzését szerelték fel, amelyet korábban kivontak a forgalomból. A hatósági jelzés ráadásul az eredeti teljes utánzata volt csupán. A sofőr a kocsi forgalmi engedélyét sem tudta az útlevélkezelőnek átadni, csupán egy törzskönyvvel próbálta igazolni a Mercedes eredetét.

Az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével gyanúsítható szerb-magyar állampolgárt a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra előállították és kihallgatták. A nő kihallgatása során azt mondta, hogy az – egyébként körözés alatt nem álló – autót egy ismerőse megbízásából akarta a határon átvinni.

A szabadlábon védekező asszony ügyében a vizsgálati osztály munkatársai a nyomozást befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.