Határvadász segített az elgázolt halasi gyalogosnak
Sziréna

Határvadász segített az elgázolt halasi gyalogosnak

Egy szolgálatból hazafelé tartó határvadász segített elsők között annak a gyalogosnak, akit november 2-án, este gázolt el egy VW Transporter Kiskunhalason, a Kossuth utcán. A tizedes tudta mi a dolga, higgadtan intézkedett, tette példaértékű lehet mindenki számára.

Mint arról korábban beszámoltunk, gyalogost gázolt egy VW Transporter november 2-án, este negyed nyolc körül, Kiskunhalason, a Kossuth utcán. A rendőrség legfrisebb tájékoztatójból kiderült, hogy elsőként, egy szolgálatából hazfelé tartó határrendész segített a bajba került férfinek. Kara Sándor Richárd határvadász tizedes meglátta a  egy járdán fekvő sérültet.  A gyalogos kritikus állapotban, eszméletlen volt, feltehetően fejsérülést szenvedett. A határvadász stabil oldalfekvésbe helyezte, miközben folyamatosan beszélt hozzá, és igyekezett felrázni. Miután a férfi magához tért, nagyon zavart volt, és nehezen kommunikált. Arra sem emlékezett, hogy mi történt vele.

Közben egy járókelő hívta a 112-es segélyhívót, majd átadta a telefont a határvadásznak, aki onnantól kezdve egészen a mentők és a rendőrök kiérkezéséig folyamatosan tartotta a kapcsolatot a hívásfogadó központtal. Emellett igyekezett végig ébren tartani a sérültet, nehogy ismét elveszítse az eszméletét. Közben a járókelők segítségével biztosította a helyszínt is, és nem engedte, hogy a gépkocsivezető arrébb álljon az autójával. Aztán átadta a helyszínt a rendőröknek, és a mentők elszállították a sérültet. Tettével a tizedes kivívta parancsnokai elismerését is- olvasható a police.hu oldalon.

Archív fotó: Nagy-Rajcsány Betti

Még több cikk

Pincetűz volt Tompán

Pincetűz volt Tompán

Közlekedj, okosan!

Közlekedj, okosan!