Több épület tetőszerkezete égett Soltvadkerten (galéria)
Sziréna

Több épület tetőszerkezete égett Soltvadkerten (galéria)

Teljes terjedelmében égett a soltvadkerti Jóreménység Szakszövetkezet egykori irodaházának tetőszerkezete. A 400 négyzetméteres épülethez hármas kiemelt fokozatban, több város tűzoltói vonultak. A lángoló tetőt oltásához két létrasugarat is bevetettek - tudtuk meg a helyszínen. A lángok a szomszédos üzemi területen lobbantak fel, onnan terjedtek át a használaton kívüli épületre. A környéket óriási füst lepte el.

Vasárnap délután, fél négy körül riasztották a tűzoltókat. Soltvadkerten, egy ipari területen gyulladt ki egy földszintes, kétszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete a Szentháromság utcában. A tűz innen átterjedt két melléképület tetőszerkezetére, majd egy négyszáz négyzetméter alapterületű épület tetőszerkezetére is, amely teljes terjedelmében égett.  A tűzhöz riasztott kiskőrösi, kiskunhalasi, kiskunmajsai és kalocsai hivatásos, valamint soltvadkerti önkormányzati tűzoltók hat vízsugárral és kettő létrasugárral eloltották a tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A beavatkozás során a tűzoltók megkértek tizenhat embert, hogy az oltás ideje alatt ne hagyják el otthonukat és tartsák zárva az ajtókat, ablakokat- közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Kiskunhalasról három tűzoltóautó vett részt az oltásban. A helyszínen volt Babud Jenő ezredes, a Kiskunhalasi Katasztróvédelmi Kirendeltség vezetője, Orbán Balázs alezredes, tűzoltósági felügyelő is. 

Előzmények 16.10 óra

Soltvadkerten, a Szentháromság utcában gyulladt ki egy épület tetőszerkezete. Az esethez a kiskunhalasi, kiskunmajsai, kiskőrösi, kalocsai és soltvadkerti tűzoltókat riasztották.

Az oltási munkálatokat többe között két magasból mentő járműről végezték a lánglovagok. A Szentháromság és az Ifjúság  utcában azonban továbbra is forgalomkorlátozásra kell számítani.

További részletek hamarosan.

fotók: Jáger Levente, Lengyel Péter