Hiába trükközött és menekült, a kamera lebuktatta a halasi tolvajt
Sziréna

Hiába trükközött és menekült, a kamera lebuktatta a halasi tolvajt

Hiába menekült el a kiskunhalasi férfi egy helyi áruházból, miután lopáson érték a biztonsági őrök. A kamerafelvételek árulkodóak voltak, ráadásul a 27 éves elkövető ismerős volt a rendőröknek. Hétfőn bilincs kattant a csuklóján - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Lopásról értesítette a rendőrséget egy biztonsági őr, mivel két pendrive-ot tulajdonított el egy ismeretlen férfi az egyik kiskunhalasi áruházból  június 23-án. A police.hu közleményében olvasható, hogy a nyomozás során kiderült,  a tolvaj a kosarába pakolta az eltulajdonítani kívánt holmit, amiket letakart egy ruhaneművel. Ezután bement a póbafülkébe, ahol eltávolította az áruvédelmi eszközöket az adattárolókról, majd zsebre vágta azokat és távozni készült. A biztonsági őröknek feltűnt a turpisság, és próbálták megállítani a férfit, aki az őröket félrelökve menekült el a helyszínről.

 A nyomozók az áruház kamerájának felvételét elemezték, mely alapján beazonosították a rendőrök számára korántsem ismeretlen elkövetőt. A 27 éves kiskunhalasi elkövetőt hétfőn  elfogták és őrizetbe vették. Az egyenruhások rablás miatt gyanúsítottként hallgatták ki és kezdeményezik a letartóztatását.

A fotó illusztráció