Hóna alá kapta a játékadagoló automatát a halasi férfi
Sziréna

Hóna alá kapta a játékadagoló automatát a halasi férfi

Először két, üzlet elé kihelyezett játékadagoló automatát lopott el, majd tört fel a 21 éves halasi férfi, de tetteit rögzítették a térfigyelő kamerák. Elfogták, de kihallgatása után elengedték, néhány nappal később viszont ismét a bűn útjára lépett.

Bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy az egyik kiskunhalasi üzlet elől nyoma veszett egy játékadagoló automatának január 14-én. A gyermekek kedvencét később összetörve találták meg a közelben, azonban a tolvaj nem a golyókban rejlő játékokra utazott, aprópénzre fájt a foga. A gépet ugyan leláncolta a tulajdonosa, de elég hosszú volt a lánc ahhoz, hogy könnyedén le tudja róla emelni az elkövető. Egy nappal később egy másik bolt elől is eltűnt egy játékgép, ami szintén darabokban végezte- olvasható a police.hu közleményében.

A két eset kísértetiesen hasonlított, ezért a nyomozók úgy sejtették, hogy megegyezik a tettes. Adatot kezdtek gyűjteni, ami pár órán belül eredményt hozott. Az egyik térfigyelő kamera ugyanis rögzített egy férfit, aki a hóna alatt egy játékautomatával sétál. A gyanúsított nem volt ismeretlen a rendőröknek, ezért hamar azonosították és még aznap elfogták. A 21 éves helybélit kihallgatták a lopások miatt, majd szabadon bocsátották.

A rendőrség tájékoztatása szerint a fiatal azonban egy hetet sem bírt ki anélkül, hogy ne kövessen el egy újabb bűncselekményt. Ez alkalommal az ablaküveget kitörve jutott be egy dohányboltba. Zsákmánya négy doboz cigaretta és a kassza volt a váltópénzzel. Az üzlet biztonsági rendszere rögzítette a férfit, aki ismét lebukott. Ekkor már őrizetbe is vették a nyomozók és kezdeményezték a letartóztatását.

Fotó: police.hu