Húszéves pakisztáni férfi okozta két ember halálát
Sziréna

Húszéves pakisztáni férfi okozta két ember halálát

Letartóztatták annak a Renaultnak a sofőrjét, amely csütörtökön hajnalban felborult és utasai közül ketten a helyszínen életüket vesztették. A 20 éves pakisztáni férfit embercsempészéssel és halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítják. Az autóban a vezetőn kívül heten ültek.

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy 20 éves pakisztáni férfi letartóztatását, akit embercsempészéssel és halálos közúti baleset gondatlan okozásának a vétségével gyanúsítanak. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított október 12-én, a szerb-magyar határ közelében 7 afgán állampolgárt vett fel az általa vezetett személygépkocsival annak érdekében, hogy Nyugat-Európába szállítsa őket- közölte a Kecskeméti Törvényszék.

A férfit Kiskunmajsa térségében, az 5409. számú úton, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőrei meg akarták állítani, azonban ő a jelzés ellenére továbbhajtott, majd egy kanyarban kisodródott és a szemközti árok falának csapódott. A baleset következtében utasai közül ketten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. Emellett ketten súlyos, míg hárman könnyű sérüléseket szenvedtek. A járásbíróság, a Magyarországon lakóhellyel nem rendelkező, férfi letartóztatását a jelenlétének biztosítása, valamint a bizonyítás megnehezítésének, illetve meghiúsításának megakadályozása érdekében rendelte el.

Fotó: mti.hu (Donka Ferenc)